Tapas Torremolinos

Top 10 Tapas in Torremolinos

Het wordt ons vaak door familie en vrienden gevraagd: waar in Torremolinos móeten we tapas eten? Vandaar dat Torremolinos Tapas Restaurants speciaal voor jou de beste 10 tapas restaurants van Torremolinos bij elkaar heeft gebracht. Onze top tien tapas in willekeurige volgorde. We hebben alle locaties op een Google Maps kaartje gezet, zodat je je honger naar tapas snel kunt stillen. En deel ook jouw favoriete tapasbar in de reacties, dan zorg ik voor een update.

Ultiem genieten van de kleine hapjes kun je bij een van deze restaurants doen waar ze de verfijnde versie van tapas serveren.

Tapas in Torremolinos: lekker eten aan het strand!

Proef en beleef in een unieke setting de lekkerste tapas en streekproducten, gecombineerd met de beste selectie van Spaanse wijnen. Het gastronomische restaurant El Gato Lounge, gelegen aan de beroemde Paseo Maritimo, biedt naast de typische tapas zoals patatas bravas, ensaladilla russa of gaspatxo, ook hele verrassende en innovatieve gerechten.

Toegangskaarten vanaf €19 . Let op: als het bedrag van je eten hoger uitvalt dan de prijs van het toegangskaartje, moet je het prijsverschil bij de uitgang betalen.

tapas torremolinos
tapas eten in torremolinos

Tapas eten in Torremolinos

El Gato Tapas by the Sea!

Het voelt enigszins raar om een artikel te schrijven over de ‘etiquette’ van tapas. De aard van tapas zou moeten betekenen dat manieren en protocollen vergeten worden tijdens het delen, eten met de vingers en het algemene ‘toehappen’.  Dit is de essentie van waar het bij tapas over gaat.  Maar ondanks dat valt het niet te ontkennen dat, bij een eerste aankomst in Torremolinos, de ervaring van tapas best spannend kan zijn. Toen ik voor het eerst naar Spanje verhuisde duurde het even voordat ik de moed verzameld had om even diep adem te halen en een drukke bar binnen te lopen, mijn weg naar voren te veroveren en een bestelling te plaatsen in gebrekkig Spaans. Gedurende de jaren leerde ik de trucs om de weg naar tapas eenvoudiger en leuker te maken. Nu is het mijn kans om deze tips met u te delen.

Tapas variëren van regio tot regio. Torremolinos en de regio staan niet enorm bekend om de tapas-cultuur, in vergelijking tot andere gebieden zoals het Baskenland. Maar er zijn een paar klassiekers die u overal op de menu’s zult zien staan. Tapas zijn niet altijd de chorizo en knoflookgarnalen die u wellicht bent gaan verwachten. Enkele typische tapas die u waarschijnlijk in Torremolinos zult zien.

tapas in torremolinos
tapas in torremolinos