Guiden till Torremolinos bästa tapasrestauranger: El Gato

Bästa Tapas i Torremolinos

El Gato: Spanskt hela vägen.  En god samling spanska viner får sällskap av lika goda spanska tapas på El Gato meny. Klassiska rätter som Gambas al Ajillo och Patatas Bravas är givna, men här försöker man också sätta sin egen prägel på populära rätter som Serrano enrollado med getost. Även råvarorna kommer oftast från Spanien, och de väljs ut efter vad som är gott för säsongen.

Bästa-restaurangen-i-Torremolinos

Matmenyn bjuder på såväl klassiska som moderna tolkningar av favoritplocket, och lokalen med uteservering fylls titt som tätt – särskilt under sommarsäsongen – av sorlet från goda tider med gott sällskap.

Pris: ca € 20 per person
Mer information: El Gato Lounge, Paseo Maritimo 1, stranden nära hotellet Melia

Bästa-restaurangen-i-Torremolinos

Få mattraditioner passar så perfekt till gott vin och skönt sällskap som tapas. Den supersociala spanska plocktraditionen erbjuder inte bara ett ypperligt tillfälle att gå loss och duka upp till ett bord fullt av små godsaker, utan uppmuntrar även till att dela med sig och får till och med den någorlunda mätta på fall – det är ju bara någon tugga! Tillhörande atmosfär ska vara avslappnad och gärna lite livlig för att kunna föra en till sydligare breddgrader, men maten tar numera alla möjliga goda små former. Blir det klassiska tapas, baskiska pintxos eller kanske små tilltugg från alla världens kök?

Bästa-restaurangen-i-Torremolinos

Jag hamnade på El Gato för att uteserveringen som badade i solljus såg så inbjudande ut. Utan några förväntningar beställde jag in en tapastallrik. Det var den bästa lunch jag har fått i Torremolinos. Musslor i vitlök, Calamari, Kycklingspett med gudomlig sötaktig sås, Tomat/löksallad och en spansk potatisomellett med suverän aioli. Absolut förstklassigt. 25 euro inkl. ett glas isvatten.

restaurangen-i-Torremolinos

De 10 bästa restaurangerna med utsikt i Torremolinos